© Pfizer

Pfizer bouwt nieuwe eenheid voor productie en verpakking ‘prikpil’

Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, trapte vandaag de werken op gang voor een nieuwe productie-eenheid van Pfizer in Puurs. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan een geavanceerde vul- en verpakkingslijn voor een spuitje met het anticonceptiemiddel ‘DMPA’ (depot medroxyprogesterone acetate). Het voorgevulde spuitje, bedoeld voor éénmalig gebruik, wordt onderhuids toegediend en zal ook in ontwikkelingslanden worden verspreid.

ph

Het anticonceptiemiddel is goedgekeurd door overheidsinstanties in meer dan 50 landen, zowel in geïndustrialiseerde als in ontwikkelingslanden. Het maakt deel uit van Pfizers voortdurende inspanningen om de toegang tot moderne anticonceptie uit te breiden voor vrouwen die dat het meest nodig hebben. Pfizer werkt daarvoor op internationaal niveau samen met de Bill & Melinda Gates Foundation en de Children’s Investment Fund Foundation (CIFF). Deze prikpil is ook goedgekeurd voor zelfinjectie in meer dan 40 landen.

Binnen die internationale samenwerking levert Pfizer aanzienlijke hoeveelheden van zijn anticonceptiemiddel. Eind 2017 waren er al 16 miljoen spuitjes - gevuld met Pfizers subcutane versie van DMPA - verscheept vanuit de Pfizer-site in Puurs naar 23 landen in sub-Sahara Afrika en Zuidoost-Azië. Zo werden bij benadering meer dan 4 miljoen vrouwen bereikt.

© Pfizer

In de nieuwe eenheid zal uitsluitend de prikpil worden geproduceerd en verpakt. Het is een volgende stap om de toegang tot hedendaagse anticonceptiemiddelen in de armste landen ter wereld uit te breiden. Naar verwachting zal de productie eind 2020 starten.

© Pfizer

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER