Björn Rzoska van Groen.
Volledig scherm
Björn Rzoska van Groen. © BELGA

Groen en N-VA willen gemeenten verplichten te fuseren

Nu de eerste zeven fusies van Vlaamse gemeenten gerealiseerd zijn, moet volgens N-VA en Groen een tandje bijgestoken worden door een verplichting in te bouwen. CD&V en sp.a zien dat evenwel niet zitten. Dat bleek tijdens een debat tussen John Crombez (sp.a), Koen Van den Heuvel (CD&V), Björn Rzoska (Groen) en Bert Maertens (N-VA) bij de voorstelling van "Wegwijs in uw gemeente" en "Gemeentelijke fusies in Vlaanderen".

23 reacties

  • paul vdkerckhove

    6 jaar geleden
    Tokyo wordt bestuurd door één persoon ,een soort gouverneur. bijgestaan door een board , en enkele distriktraden. Vergelijk met Antwerpen x 20 maar met evenveel of even weinig mensen.
  • Maurice Berden

    6 jaar geleden
    Ik stel voor een fusie tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Hoeveel gaan we dan niet besparen !!!!
  • jan dupont

    6 jaar geleden
    En nu de het hoogst nodige al onze regeringen laten fuseren.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    België heeft met de helft minder inwoners bijna 2x zoveel gemeenten als Nederland. Pure geldverspilling en postjes bijmaken. Fusies verplichten en provincies afschaffen, we moeten besparen.
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Verplichten...we zien alweer waar de despoten zitten. Ik kots van verplichten. Bij een fusie zou er een zeer grondig maatschappij effecten rapport moeten gemaakt worden dat 6 maand voor alle burger raadpleegbaar moet zijn. Eén (1) individueel geval van protest zou voldoende moeten zijn om deze grootheidswaanzin te stoppen. Fusies hebben alleen maar nadelen. In de industriële wereld is men daar al ongeveer een decenium van bewust.