BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische bonden geven Ryanair week tijd om Belgisch recht via cao te erkennen

De Belgische vakbonden hebben tijdens een vergadering met de directie van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair een voorstel tot collectieve arbeidsovereenkomst (cao) overgemaakt. Dat is vernomen van verschillende vakbondsvertegenwoordigers. De tekst, ingediend door het gemeenschappelijk vakbondsfront, houdt in dat Ryanair het Belgische arbeidsrecht erkent. Ryanair heeft zeven dagen de tijd om te antwoorden op de inhoud van de tekst.

4 reacties

  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Opleiding cabinepersoneel duurt amper 3 maanden een piloot duurt minimaal 4 jaar. Ga maar in staking, de Poolse piloten staan al klaar om je jobke over te nemen... En een volgende job kan je over je buik schrijven, stakende piloten (en cabinepersoneel) neemt niemand in dienst...
  • René Mertens

    6 jaar geleden
    Maak dit ook nog maar kapot. En wat gaan ze doen met Essers ? En met al die Roemeense en Bulgaarse trasportbedrijven die hier rondrijden ?
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Diejen oleary bibber op zijne stoel voor onze vakbonden die weeral bezig zijn jobs weg te jagen uit België. Arme veldonderzoek, zelf nooit iets gerealiseerd met eigen centjes , maar slim dat ze zijn owee die domme bedrijfsleiders
  • Dirk Jacobs

    6 jaar geleden
    Haha Gaan we O’Leary onder druk zetten. Zie maar dat hij heel de Belgische nest piloten buiten gooit. Dan kunnen de vakbonden weer gaan klagen. Je gaat bij een Iers bedrijf werken volgens Ierse regels. Eerst een contract tekenen en dan gaan zitten janken.