Archieffoto van een walvis die in 2000 werd gevangen door een groep Japanse wetenschappers.
Volledig scherm
Archieffoto van een walvis die in 2000 werd gevangen door een groep Japanse wetenschappers. © AP

Japan wil einde aan verbod op commerciële walvisjacht

Japan, WalvissenjachtJapan wil een einde aan het verbod op de commerciële walvisjacht. Daartoe heeft het land een voorstel ingediend op een internationale conferentie in Brazilië. Volgens Japan was het verbod een tijdelijke maatregel en is er geen noodzaak meer om dat nog langer te handhaven.

30 reacties

  • willy platteau

    6 jaar geleden
    schandalig ! dit is nu al jaaaren dat Japan op walvissen jaagt om,,wetenschappelijke,, redenen ! schaf dit af vooraleer er geen enkele walvis meer overblijft !
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    OK, maar dan ook de opheffing van het verbod op de jacht op Japanners
  • johny daneels

    6 jaar geleden
    Schandalig, stop met deze waanzin
  • Jan Lanclus

    6 jaar geleden
    al die aziaten moeten de natuur altijd vernietigen. Wat is hun plezier eigenlijk daarin?
  • cecil atherton

    6 jaar geleden
    Sinds wanneer zijn walvissen met uitsterven bedreigd? Ik steun alvast de walvisvangst van een volk dat al duizenden jaren een evenwicht weet te bewaren waar de rest van de wereld alleen maar van kan dromen. Toch zeker die groene, linkse nietsnutten met hun domme dwaze ideeën en leugens om hun gelijk toch maar te halen.
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.