President Macron
Volledig scherm
President Macron © REUTERS

Een op de zeven Fransen leeft in armoede

Frankrijk telde in 2016 zowat 8,8 miljoen armen, of 14 procent van de bevolking. Bij de Fransen jonger dan 18 jaar is dat zelfs 19,8 procent, zo blijkt vandaag uit cijfers van statistiekbureau Insee, twee dagen voor de Franse president Macron een plan zal bekendmaken voor de aanpak van armoede. 

5 reacties

  • Piet Corneel

    6 jaar geleden
    te danken aan de goede regering en macron.Wacht maar hier zijn we dezelfde weg aan het opgaan hé michel,bdw en co.
  • Benoit Reuter

    6 jaar geleden
    Ik zat gisteren in de Parijse metro. Niet veel Fransen gezien, die waren waarschijnljk allemaal aan het werken, maar wel de rest van de wereld gezien en die woonden allemaal in Parijs.
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Ze moeten er nog wat meer invoeren, Europa moet opletten dat Hongarije en Polen zich terug trekken uit de unie en terug naar de stal van de USSR trekken, want die volkeren laten zich niet muilkorven door 5 man en een paardenkop in een ivoren toren.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Maar de aandacht, samen met dat van den Bono, moet naar de ontwikkelingslanden.
  • Barttina De Weveria

    6 jaar geleden
    Bij ons drie op zeven, mensen die zelfs hun kinderen 's morgen geen ontbijt kunnen geven of avondeten, mijn zoon is leraar en ze geven daar aan de armen 's morgens ontbijt en avondeten, er word ook kledij verzameld want blootsvoets naar school is niet langer iets uit de oorlog maar nu de dag van vandaag.