Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25).
Volledig scherm
Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25). © RV

Ook in beroep: België hoeft zes kinderen van IS-vrouwen niet te repatriëren

 Na de Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft nu ook het Brusselse hof van beroep beslist dat de Belgische staat niet verplicht is zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters te repatriëren. De kinderen zitten samen met hun moeders in een Koerdisch gevangenenkamp.

144 reacties

  • Helene Van der Heyden

    5 jaar geleden
    Hoe durven ze nog in beroep gaan en welke advocaat het is zeker niet de goedkoopste ze wilde in Syrië zijn dus geen medelijden
  • Frank Joos

    6 jaar geleden
    Heeeeeel goede uitspraak. Dat de kinderen slachtoffer zijn zie ik niet zo. Laat ze bij hun LIEVE mamma blijven. En laat hun mamma ook waar ze is, dat wil ze tenslotte zelf ,anders was ze geen 2 x teruggeweest.
  • jean-pierre rejek

    6 jaar geleden
    Ten eerste een moeder laat hun kind niet alleen en ten tweede ze hadden maar hun verstand moeten gebruiken ten ze aan het vogelen waren maar ja in hun ogen moesten geen gelovige sterven en nu de slachtoffer uithangen hé hoeveel hebben ze er vermoord of zijn ze dat vergeten .
  • Magda De Buyser

    6 jaar geleden
    Schandalig, kinderen straffen voor de fouten van de ouders. Als zij sterven gaat de staat dan haar handen in onschuld wassen zoals Pontius Pilatus. Een kind laat je NÓÓIT in de steek.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Peeters is de wanhoop nabij. Het bepamperen van extremisten, radicalen, criminelen door de mantel de liefde te gebruiken keert zich vroeg of laat tegen hem, en zijn partij.