© jvb

Dode bij vechtpartij tussen transmigranten op snelwegparking E40 in Wetteren

Bij een vechtpartij tussen transmigranten is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevallen, bevestigt het parket van Dendermonde. Het slachtoffer, een man uit Eritrea, werd neergestoken. “Vreselijk tragisch”, reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

mtm, jvb

De feiten gebeurden rond 1 uur op de parking van de E40 in Wetteren (richting kust), waar in het verleden al mensensmokkelbendes opgerold zijn. Het slachtoffer is een transmigrant die neergestoken werd. “Afgelopen nacht werd op de snelwegparking een man met verschillende messteken aangetroffen. Het slachtoffer, een 24-jarige man, overleed kort na de aankomst van de MUG-diensten”, meldt parketwoordvoerster Sarah Demeyer.

© jvb

Volgens een getuige raakten twee groepen slaags en waren er in totaal vijftien personen betrokken. De verdachten zijn momenteel nog voortvluchtig.

De politie en het parket zijn ter plaatse en er is een gerechtelijk onderzoek gestart. Er werd een wetsgeneesheer aangesteld en het lab van de federale politie voert een sportenonderzoek uit. De snelwegparking is afgesloten. Meerdere vrachtwagenchauffeurs worden verhoord als getuigen. Het is nog niet duidelijk of er iemand opgepakt is. De onderzoeksrechter in Dendermonde kwam eveneens ter plaatse voor het verdere onderzoek.

“Vreselijk tragisch”

Staatssecretaris Theo Francken vindt de vechtpartij met dodelijke afloop “vreselijk tragisch”. Hij wijst erop dat het met de transmigrant die enkele dagen geleden op de snelweg werd doodgereden de tweede dode is.

De staatssecretaris wijst erop dat het fenomeen toeneemt en dat de zomermaanden het hoogseizoen voor migratie is. Maar volgens hem is er steeds meer geweld en agressie, en vechten bendes om de snelwegparkings. “Het gaat om heel veel zwart geld”, aldus Francken.

© jvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer