Hongaars premier Viktor Orban kwam gisteren naar Straatsburg om zich te verdedigen. Hij vindt de aantijgingen een "kaakslag voor Europa".
Volledig scherm
Hongaars premier Viktor Orban kwam gisteren naar Straatsburg om zich te verdedigen. Hij vindt de aantijgingen een "kaakslag voor Europa". © REUTERS

EU lanceert 'atoombomprocedure' tegen Hongarije voor schending Europese waarden

Het Europees Parlement vindt dat de alarmbelprocedure moet worden opgestart tegen het Hongarije van premier Viktor Orban. De parlementsleden keurden het bijzonder kritische rapport van de Nederlandse Judith Sargentini goed met een ruime meerderheid. 448 parlementsleden stemden voor, 197 tegen en 48 onthielden zich.

300 reacties

  • Jean Pierre Bovele

    5 jaar geleden
    Geboortebeperking in de ontwikkelingslanden en we staan al een heel stuk verder ook qua milieu!
  • Jozef Verleysen

    6 jaar geleden
    De reacties hier stellen gerust : de meerderheid van de bevolking, in Vlaanderen, België en Europa, wil de echte democratie, die van het volk, en de kiezer. De Europese Unie, een verzameling van geldgraaiende, zichzelf benoemende politici, en vetbetaalde topambtenaren, wordt door de bevolking van Europa verworpen. Indien we nog echte democratie hebben in Europa, verdwijnt dit gedrocht vanzelf.
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Zouden ze niet beter een referendum houden voor alle echte Europeanen en zien hoeveel procent akkoord is om al die migranten binnen te laten?
  • x x

    6 jaar geleden
    Zoals leppens victor hier schrijft staat dat rapport van Judith Sargentini vol met leugens over Orban en over Hongarije.
  • Sastro

    6 jaar geleden
    Welke Europese waarden? Klokkenluiders worden monddood gemaakt. 'Hosanna' is is het enige wat men wil horen.