Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Europees Parlement keurt omstreden hervorming auteursrecht goed

De hervorming van het auteursrecht, die het moet aanpassen aan het digitale tijdperk, is goedgekeurd door het Europees Parlement. Het omstreden artikel 13, dat internetplatformen verplicht om de content die door hun gebruikers wordt geüpload te filteren, kreeg een meerderheid achter zich.

7 reacties

  • Merel Van den Broeke

    5 jaar geleden
    N-VA stem tegen de nieuwe artikel en N-VA geeft gelijk dat mag niet doorgaan das gwn pruu zever.
  • Cornelius L. Beulens

    6 jaar geleden
    Enkel VB, N-VA en Ecolo stemden tegen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    In Duitsland zitten opnames van voor 1963 in het publieke domein. En op composities van klassieke componisten berust al lang geen copyright meer. Een professor in muziekonderricht deed een test met dergelijke content filters. Laadde verschillende educatieve filmpjes op in Youtube met zijn publiek domein opnames en kreeg telkens een bericht dat hij de copyright wetgeving overtrad, ten onrechte. Zelfs voor een video waarin enkel op de achtergrond wat copyright vrije muziek te horen was.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er bestaat nochtans het recht om iets te citeren. Uiteraard met bronvermelding. En voor zover het bedrijven als Google betreft. Die publiceren geen artikels of content. Enkel links. En zonder links of enkel links tegen betaling, is eigenlijk de afschaffing van het internet. Dan hoeft dat abo ook niet meer. Betalen we alles weer cash en communiceren bedrijven en overheid maar terug met de burger met papier.
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Het internet wordt dus inderdaad gecensureerd.De gevestigde machten zijn bang van groter wordende bewustzijn van de gewone mensen.