Didier Reynders bezocht het MASP in april 2013.
Volledig scherm
Didier Reynders bezocht het MASP in april 2013. © BELGA

Wat mag het kosten om paar schilderijen uit het vliegtuig te halen? Braziliaans museum krijgt rekening van 275.000 euro

Het Museu de Arte de São Paulo (het MASP) schrok wel even, toen de luchthavenautoriteiten hen een gepeperde rekening presenteerden. Om zes schilderijen van de 20ste eeuw uit te laden en tijdelijk te stockeren moest er maar liefst 275.000 euro opgehoest worden. Meteen te betalen, anders bleven de kunstwerken gewoon op de luchthaven.

8 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    Wist niet dat ie "kunstminded" was, Mister Teflon....of hoe veins ik belangstelling
  • Jos Theys

    6 jaar geleden
    Herinterpretatie van bestaande regelingen is een lucratieve zaak. De Vlaamse belastingsdienst is daar ook expert in, maar werd uiteindelijk teruggefloten door de raad van State. Ondertussen zijn er wel heel wat slachtoffers gevallen.
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Onze Didier is ook overal te zien waar het gezellig is ….
  • Hendrik Weckseler

    6 jaar geleden
    Schandalig zo veel geld vragen alsof het van hun is kunst moet voor iedereen zijn op deze manier zullen heel veel landen deze kunst nooit te zien krijgen spijtige zaak
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    En jullie dachten dat er alleen in Belgie geldwolven zaten? Ik heb eens een doosje met wat sauzen laten opsturen naar hier in Brazilie, wat samurai saus en dergelijke omdat men hier alleen maar mayonaise, ketschup en (slechte) mosterd hebben. Ik zou 150 Euro aan invoertaksen hebben moeten betalen dus heb ik gezegd stuur die doos maar mooi terug naar afzender.