Direct naar artikelinhoud
Apple

Apple stelt nieuwe iPhones voor: "Meest geavanceerde smartphones ooit"

Senior Vice President Philip W. Schiller tijdens de voorstelling van de nieuwe iPhones.Beeld AP

Naar jaarlijkse gewoonte stelde Apple zijn nieuwste creaties voor met een keynote in Californië. Apple stelde onder meer drie nieuwe iPhones voor: de iPhone Xs,  iPhone Xs Max en de iPhone Xr. 

"De meest geavanceerde iPhone ooit", noemde Apple-CEO Tim Cook het tijdens de voorstelling. De nieuwe iPhone Xs werd voorgesteld in een goudkleurige versie en heeft een 5.8 inch oled-scherm. Daarnaast zal de nieuwste iPhone ook beschikbaar zijn in zilver en spacegrey. 

De nieuwe iPhone Xs heeft een grotere display in een kleiner toestel. De smartphone zelf is bijvoorbeeld kleiner dan de iPhone 8, maar heeft wel een groter scherm. Het is waterproof tot 2 meter en dat gedurende 30 minuten. Foto's nemen kan voortaan met een 12 megapixel-camera. De iPhone Xs krijgt een iets betere batterij mee en zal het bij een doorsnee gebruik ongeveer dertig minuten langer volhouden dan voorganger iPhone X. De nieuwe iPhone Xs kan je op de kop te tikken vanaf 1.159 euro.


Daarnaast is er ook een 6.5 inch versie, genaamd de iPhone Xs Max. Dit toestel heeft het grootste scherm ooit gebruikt in een iPhone. De batterijduur van de Xs Max  is anderhalf uur meer dan de iPhone X. Voor een iPhone Xs Max tel je 1.259 euro neer.

Apple stelt grootste en duurste iPhone ooit voor
Beeld AP

De nieuwe smartphones zullen beschikbaar zijn met een geheugen van 64 GB, 256 GB én 512 GB en zijn uitgerust met een A12-chip. Je kan nu ook twee gsm-nummers hebben op een iPhone, doordat de nieuwe smartphones uitgerust zijn met Dual SIM Dual Standby (DSDS).  

Daarnaast stelde Apple ook nog een derde smartphone voor: de iPhone Xr met een 6.1 inch scherm. In tegenstelling tot de Xs en Xs Max heeft de Xr geen oled maar een lcd-scherm. De iPhone Xr zal beschikbaar zijn in het zwart, wit, rood, geel, blauw en koraalkleur. De batterijduur van de iPhone Xr is anderhalf uur langer dan de iPhone 8 plus. Een iPhone Xr kan je aanschaffen vanaf 859 euro.

Lees verder onder de foto

De iPhone Xr.Beeld EPA

Nieuwe Apple Watch

Daarnaast stelde Apple ook de nieuwe Apple Watch voor: de Apple Watch Series 4. De nieuwe Apple Watch komt met grotere schermformaten: respectievelijk 44mm en 40mm. De nieuwe Apple Watch is tevens ook dunner dan het vorige model en is beschikbaar in een goudkleurige uitvoering, alsook in zilver en spacegrey. Het horloge is uitgerust met een 64 bit dual core processor. In de nieuwe Apple Watch zal ook een chip zitten, de zogenaamde 'fall detection', die detecteert wanneer een persoon valt. De speaker is ook 50 procent luider in vergelijking met het vorige model.

Veel applaus kwam er toen de ECG-functie (electrocardiogram) voorgesteld werd. De gebruiker hoeft enkel een vinger op de 'Digital Crown' te houden en in 30 seconden wordt een ECG uitgevoerd. De nieuwe Apple Watch merkt ook abnormale hartslagritmes op en stuurt vervolgens een waarschuwing uit. Vanaf 14 september kan de nieuwe Apple Watch besteld worden aan een beginprijs van 429 euro. 

Nieuwe Apple Watch
Beeld AP

Tot slot geraakte nog bekend dat het nieuwe besturingssysteem iOS 12 op 17 september uitkomt. Daarnaast worden ook updates gepland voor de HomePod, de slimme speaker die nog niet beschikbaar is in België, en Apple TV, de grote concurrent van Netflix. Geen grote uitschieters daar.

Nieuwe Apple Watch
Beeld AP
Nieuwe Apple Watch
Beeld AP