Getty
Volledig scherm
© Getty

Doorbraak in strijd tegen huidkanker? Nieuw vaccin blijkt 100 procent doeltreffend bij muizen

WetenschapWetenschappers lijken een doorbraak te hebben gemaakt in de strijd tegen melanomen, de meest agressieve vorm van huidkanker. Ze ontwikkelden een vaccin op basis van een medicijn dat gebruikt wordt bij immuuntherapie en een chemische stof die de effectiviteit ervan vergroot en dat bleek bij tests op muizen 100 procent doeltreffend zijn. Meer nog: het vaccin bleek ook te verhinderen dat de kanker later terugkwam.

6 reacties

  • Bart D

    6 jaar geleden
    De medische industrie wil geen middelen dat kan genezen, ze willen middelen waar ze grof geld aan kunnen verdienen. Iets dat je u gehele leven lang moet innemen!
  • Remi Verbeke

    6 jaar geleden
    Hoeveel miljarden kost dit terug, alsook weeral via een vaccinatie, ze kunnen het toch niet laten hé om proberen de bevolking met alle soorten "brol" in te spuiten. Smeer er gewoon wietolie aan en binnen de 2 maand is de huidkanker verdwenen, maar daar verdienen ze niets aan, en juist hier ligt het probleem, ziekten zijn nu eenmaal big business.
  • Dirk De Cock

    6 jaar geleden
    Eerst de oude systemen nog wat "melken", de "research" kosten nog wat opdrijven om dan uiteindelijk miljarden winsten te maken op de miserie van een ander en ondertussen worden er voor de schone schijn en het solidair welbehagen acties op touw gezet waar dan enkele miljoenen worden bijeengeschilderd voor "onderzoek naar,...". Iedereen blij, massa en geweten zijn gesust.
  • Ward Strobbe

    6 jaar geleden
    Mmm ik ben totaal geen expert in de geneeskunde maar er is nog altijd een genetisch verschil tussen knaagdieren en wij... en moest het toch lukken zo goed voor de happy few. De farmaceutische bedrijven zijn geen vzw s dus ja was super dure behandeling....
  • jorg de clerck

    6 jaar geleden
    Dus pas beschikbaar in 2060. Beter zwijgen dan zeker.