James Arthur Photography

BTB voert vandaag actie tegen sluiting parkings langs snelwegen

De Belgische transportbond BTB roept vrachtwagenchauffeurs op om hun mening te geven over de sluiting van de snelwegparkings. De BTB vraagt chauffeurs om straks tussen 16 en 18 uur langs te komen aan het tankstation op de snelwegparking in Wetteren richting kust. De organisatie zal er pamfletten uitdelen. "Het is niet de bedoeling om blokkades op te richten", verduidelijkt John Reynaert van BTB.

Na het incident in de nacht van dinsdag op woensdag op de snelwegparking van de E40 in Wetteren richting kust, waar een dode viel bij een vechtpartij tussen transmigranten, sluit de parking tijdelijk voor vrachtwagens. Transportfederatie Febetra en de transportbond BTB zijn boos, zo lieten ze woensdag verstaan.

"De sluiting van snelwegparkings leidt ertoe dat meer en meer chauffeurs problemen hebben om een parking te vinden waar zij hun rust kunnen nemen. Soms staan er zelfs vrachtwagens op de pechstrook. Dit omdat er zware boetes zijn, die de chauffeur zelf moet betalen", klinkt het. De BTB roept de vrachtwagenchauffeurs op om straks zelf hun mening te komen geven over de sluiting van de snelwegparkings. Het is niet de bedoeling dat het verkeer lamgelegd wordt. Al sluit de transportbond niet uit dat er hinder kan zijn als er heel veel vrachtwagenchauffeurs gehoor geven aan de oproep.

Meest gelezen