De president van Zuid-Soedan (rechts) en rebellenleider Riek Machar (links) schudden elkaar de hand  bij het tekenen van het vredesakkoord.
Volledig scherm
De president van Zuid-Soedan (rechts) en rebellenleider Riek Machar (links) schudden elkaar de hand bij het tekenen van het vredesakkoord. © AFP

Zuid-Soedanese regering en rebellen tekenen na vijf jaar burgeroorlog vredesakkoord

De Zuid-Soedanese president Salva Kiir en rebellenleider Riek Machar hebben een vredesakkoord ondertekend, om een punt te zetten achter vijf jaar burgeroorlog. "De overeenkomst is aanvaardbaar voor alle partijen en Kiir en Machar hadden een vriendschappelijk gesprek na de ondertekening", zei de woordvoerder van de president, Ateny Wek Ateny.

1 reactie

  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    proficiat, jullie moeten trots zijn, 5 jaar de mensen vermoord, 5 jaar lang de mensen in angst laten leven. 5 jaar een grote homgersnooid gebracht en waarvoor? Mineralen macht. wat deze mensen toebehoort, en nu gaat u die mensen uitmelken om de schulden die u gemaakt heeft te kunnen betalen. En gaat u uw eigen zakken weer vullen en zal er weer oorlog komen omdat u niet geeft wat de mensen toekomt, De smeerlapperij van de politiek in woord en beeld.