Vlaams Belang Jongeren zeggen vertrouwen in Vlaamse Jeugdraad op

De Vlaams Belang Jongeren zeggen het vertrouwen in de Vlaamse Jeugdraad op en wil alle subsidies voor de Jeugdraad schrappen. Dat laat de partij via voorzitter Bart Claes woesdag weten. Aanleiding is de beslissing van de Vlaamse Jeugdraad om vier verkozen raadsleden uit te sluiten omwille van "vermeende banden met de groepering Schild & Vrienden".

"Blijkbaar heeft de Vlaamse Jeugdraad zeer veel moeite met rechtse politieke meningen", stelt Bart Claes, nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. De jongerenpartij vindt het niet kunnen dat "democratisch verkozen jongeren worden uitgesloten op basis van mediahetze en vage, onbewezen banden".

"De Vlaamse Jeugdraad hanteert alvast twee maten en twee gewichten", vindt Claes. Hij stelt zich ook vragen over de "democratische legitimiteit" van de Vlaamse Jeugdraad. "We hebben vernomen dat er bij de verkiezingen bijzonder weinig jongeren hebben geparticipeerd. Er werden nog geen duizend stemmen uitgebracht. Met 1,7 miljoen aan jaarlijkse subsidies voor de vzw achter de jeugdraad komt dat op meer dan 1.700 euro per uitgebrachte stem."

Meest gelezen