De camera's kunnen in- en uitzoomen, of een andere positie kiezen voor het parkeren.
Volledig scherm
De camera's kunnen in- en uitzoomen, of een andere positie kiezen voor het parkeren. © RV

Nieuw technologisch snufje voor auto's: digitale buitenspiegels

AutoVerschillende automerken pakken uit met een nieuw technologisch snufje. Zowel Audi, Mercedes als Lexus lanceren een model met digitale buitenspiegels. Daarbij worden de buitenspiegels vervangen door camera's waarvan de beelden te bekijken zijn op schermpjes binnenin.

75 reacties

  • Bart Prinsen

    6 jaar geleden
    Levensgevaarlijk!! Via de spiegels kan je ook oogcontact maken met de bestuurder en inschatten of hij jou wel gezien heeft. In de lens van een camera zie je niks van buitenaf....
  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Bij Alie,40€.Ik denk dat een gewone spiegel meer dan het driedubbele is. Dus verplichten,dat ding,in België is toch alles verplicht en de rest is verboden.
  • Wouter Van Puyvelde

    6 jaar geleden
    Knap! Waarom staan die camera's op die plaats? Kan je dan toch wegwerken ipv zo uitsteken?
  • Frank De Witte

    6 jaar geleden
    Sommigen maken hier onterecht de vergelijking met een achteruitrijcamera. Dan rijdt je auto heel traag als je wil parkeren, heel iets anders dan als je aan 120km/h op een autosnelweg rijd en je "camera spiegels" het opeens laten afweten.
  • Dave Broes

    6 jaar geleden
    Sluit me aan bij de mening dat het vrachtwagens super is maar voor auto`s is dit een duur grapje, een gewone spiegel vervangen is al duur op zich laat staan zoiets maar gezien dat dit land toch volloopt met superrijken zal het wel geen probleem zijn zekers?