Louis Reijtenbagh (72).
Volledig scherm
Louis Reijtenbagh (72). © Albert den Iseger

Nederbelg koopt jarenlange fraudezaak af en betaalt ruim 90 miljoen euro

Het parket van Antwerpen heeft een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier met de Nederlandse hoofdbeklaagde Louis Reijtenbagh (72). De zeventiger woonde volgens de openbare aanklager van 1996 tot 2011 in Brasschaat, maar was daar nooit officieel gedomicilieerd en betaalde in België dan ook geen belastingen. Toch bestuurde hij zijn vennootschappen in de praktijk vanuit Brasschaat en Antwerpen. Reijtenbagh zou in ons land meer dan 180 miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken. In totaal betaalt hij de Belgische staat 90 miljoen euro terug. 

142 reacties

  • Eric Urkens

    6 jaar geleden
    Kan ik dan de helft van mijn belastingen welke ik onmiddellijk en volledig betaalde terug krijgen aub.
  • Jef Van Vinckenroye

    6 jaar geleden
    Dus... Hij betaalt de helft van het verschuldigde bedrag en hij krijgt geen verdere straffen. Dus hij heeft 90 miljoen euro gestolen en raakt daar gewoon mee weg... Rijk zijn is toch fijn. Je hoeft zelfs niet dezelfde wetten te volgen als andere mensen...
  • Maria de swert

    6 jaar geleden
    Daar word je ziek van als ik zoiets lees en het zal niet de laatste keer zijn , dit hou je niet voor mogelijk en het is altijd hetzelfde , afkopen , procedurefouten ……….de zaken worden ontelbaar tegenwoordig en we komen al miljarden tekort !
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    een Nederbelg, nieuw woord ?
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Het zal alleszins de "goedkoopste" oplossing zijn, op zijn Hollands.