© DV

Celstraffen van vijf en zes jaar geëist tegen duo dat man voor dood achterliet

Het openbaar ministerie in Mechelen heeft celstraffen van vijf en zes jaar gevorderd tegen twee mannen die in 2016 een ripdeal hadden uitgevoerd in Lier. Een man werd daarbij het hoofd ingeslagen met een baseballknuppel. Hij overleefde de aanslag maar lag wel anderhalve maand in coma en moest maandenlang revalideren.

tdk

De feiten dateren van 9 juni 2016. Toen werd Lierenaar Nico P. door drie mannen naar de Kozak in Lier gelokt onder het mom om drugs te verhandelen. Eenmaal ter plaatse werd Nico in mekaar geslagen met een baseballknuppel. De daders gingen aan de haal met het geld van de man, ongeveer negenhonderd euro. Het slachtoffer werd voor dood op straat achtergelaten.

Dries F. gaf de feiten toe en zei dat het nooit de bedoeling was geweest om het slachtoffer zo toe te takelen. De advocate van Rutger V. stelde dan weer dat haar cliënt een zachtaardige persoon is en nooit iemand zo zwaar zou kunnen toetakelen. “Meer nog: Rutger is die avond wel op stap geweest met Dries en de ondertussen overleden Axel V. Maar nadien is hij naar zijn appartement gegaan en is hij niet meer buiten geweest. Hij is niet op de plaats van de feiten geweest. Er is ook geen DNA van hem teruggevonden”, pleitte advocate Katrien Van der Straeten. Zij vroeg de vrijspraak.

Vonnis valt op 11 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER