REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Grootste staking ooit" bij Ryanair op 28/9: "Elke maand staken tot wet wordt nageleefd"

Op 28 september komt er een nieuwe staking bij Ryanair. De vakbonden spreken van de "grootste staking ooit" bij de Ierse lagekostmaatschappij. De bonden dreigen ermee elke maand een staking te houden zolang Ryanair de nationale en Europese wetgeving niet naleeft.

57 reacties

  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Belgische wetgeving telt alleen ! Niet akkoord vliegt dan met uw oud ijzer terug naar uw thuishaven ! Ander en Beter !
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Groot gelijk! De wet is de wet en deze dient nageleefd te worden!
  • Vincent De Wolf

    6 jaar geleden
    Nationaliteit van werknemer is onbelangrijk voor contract. Nationaliteit van het contract is belangrijk voor werk- en loonsvoorwaarden. Werklocatie is belangrijk voor belastingen en sociale bijdragen. Hierbovenop komen dan nog een kluwen van nationale en internationale regelgeving afhankelijk van het type job. Ryanair zocht en heeft de voor hen goedkoopste combinaties hierboven gevonden en de werknemers zijn het er niet mee eens. Zie het als loonsonderhandelingen.
  • guy raeymakers

    6 jaar geleden
    Mag een gewone mens niet opkomen voor zijn rechten meneerke dupont? Of moeten ze slaafs hun 'baasjes' volgen tegen slechte voorwaarden????
  • Johan Geyskens

    6 jaar geleden
    Er is er eentje hier die zegt: Als " Bedrijsadviseur " zou mijn advies zijn......arme man, wat voor een hopeloze adviseur bent u, of weet je meschien niet dat staken een recht is....Ik zou je zeker niet aannemen als " Bedrijfsadviseur".