Darrick Carter van het Infectious Diseases Research Institute in Seattle.
Volledig scherm
PREMIUM
Darrick Carter van het Infectious Diseases Research Institute in Seattle. ©

Griepprik straks misschien beschikbaar als pleister, verspreiding vaccins via post komt dichterbij

3 reacties

  • Erik eric@arb.be

    6 jaar geleden
    Dan heeft griepcommisaris Van Ranst geen werk meer. Hij kan misschien dan wat pseudovluchtelingen opvangen en bij hem thuis kost en inwoon geven. Wat schaft de pot deze week ?
  • Magda De Munck

    6 jaar geleden
    Neen bedankt voor mij geen griepvaccin meer, ik werd daarna altijd ziek. Sinds. 3 jaar niet meer gevaccineerd en geen problemen meer gehad. Ik behoor tot een risico groep.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    Die griepprik is volkomen nutteloos. Griep is een virus en verandert voortdurend van gedaante. Heb mij één keer laten overtuigen om mij in te enten tegen de griep en het gevolg was dat ik dagenlang doodziek was. Sindsdien nooit meer.
  1. Man die vijf jaar lang sperma gaf ‘voor de wetenschap’, heeft plots twee donorkinderen
    PREMIUM
    1

    Man die vijf jaar lang sperma gaf ‘voor de wetenschap’, heeft plots twee donorkinde­ren

    VUB-professor Robert Schoysman, wereldvermaard Brussels fertiliteitsarts, zou sperma van studenten hebben gebruikt om koppels aan kinderen te helpen, terwijl ze daar geen toestemming voor hadden gegeven. “Het is de eerste keer dat zulk misbruik in België aan het licht komt”, zegt de vzw Donorkinderen die weet heeft van twee gevallen, maar vreest dat “veel meer studenten” werden misleid. Fertiliteitsarts Herman Tournaye en Steph Raeymaekers, voorzitster van de vzw Donorkinderen, geven uitleg.
  2. Baanbrekend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijkste vragen beantwoord
    PREMIUM

    Baanbre­kend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijk­ste vragen beantwoord

    Naar lucht happen terwijl je snel en piepend ademhaalt. Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij een astma-aanval. Een nieuw wetenschappelijk onderzoek in het vooraanstaande tijdschrift Science heeft nu aangetoond hoe de vernauwing van de luchtwegen zorgt voor ontsteking en slijm. Met deze nieuwe kennis kunnen we astma mogelijk voorkomen in de toekomst. HLN-wetenschapsexpert Martijn licht toe wat de wetenschappers precies zijn te weten gekomen in deze wetenschappelijk studie.