Admiraal op rust William McRaven, die de leiding had over de operatie tegen Osama bin Laden, heeft ontslag genomen bij het Pentagon. Hij leidde er een adviescommissie. McRaven stapte op nadat hij een paar dagen eerder president Donald Trump had bekritiseerd.
Volledig scherm
Admiraal op rust William McRaven, die de leiding had over de operatie tegen Osama bin Laden, heeft ontslag genomen bij het Pentagon. Hij leidde er een adviescommissie. McRaven stapte op nadat hij een paar dagen eerder president Donald Trump had bekritiseerd. © AFP

Ex-admiraal die Trump bekritiseerde, neemt ontslag bij Pentagon

Admiraal op rust William McRaven, die de leiding had over de operatie tegen Osama bin Laden, heeft ontslag genomen bij het Pentagon. Hij leidde er een adviescommissie. McRaven stapte op nadat hij een paar dagen eerder president Donald Trump had bekritiseerd. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag.

3 reacties

  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    als je een eervolle loopbaan achter de rug hebt, hoef je niet toe te treden tot het clubje van jaknikkers die Trump rond zich verzamelt, je neemt beter ostentatief ontslag.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Weer een plaatsje vrij voor een vriendje van Trump. Of hoe bouw je een dictatuur op in een democratie.
  • Jürgen Mouton

    6 jaar geleden
    Ik zie niet in waarom iemand die geen functie in de overheid heeft, nog een veiligheidsmachtiging zou moeten hebben. Dat is zoals een CEO die na ontslag, nog toegang zou hebben tot bedrijfsgeheimen. Dat slaat toch nergens op?!?!?