BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Formule 1 wordt speeltuin voor miljardairs: nieuwe trend verontrustend voor jong talent

Formule 1Een beetje fortuin was altijd al een goed glijmiddel om in Formule 1 te raken. Maar de nieuwe trend is verontrustend: miljardairs die een zitje kopen voor zoonlief. Als het moet, een volledig team. Zoals de Canadees Lawrence Stroll. Zegt een talentscout: "Het wordt een probleem voor de teams die investeren in écht jong talent."

32 reacties

  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    Rudi het is de grootste onzin die je verteld, de echte top coureurs vinden altijd een zitje in een topteam. En het hele verhaal is onzin, dat er pay drivers zijn is al van alle tijden en niks nieuws. Die rijders rijden een paar jaar en verdwijnen dan weer in de vergetelheid.
  • rudi van dijck

    6 jaar geleden
    Suze er is een verschil hoor, Gasly was al in dienst bij RBR!! en Leclerc ook bij Ferrari en beide teams hebben eigenlijk al 4 wagens op de baan. Mclaren heeft geen B-team in de F1 een wereld van verschil!!. en bij Mclaren staat Brown onder grote druk. en die doet alles om zijn vel te redden!! een politiek spel is bezig hoor. alles wat trouw is aan Ron Dennis, krijgt zijn C4 incluis Stoffel. en die heeft geen 30 miljoen, voor een zitje elders. Verge ,Buemi ook 2 F1 talenten! ook geen stoeltje.
  • Kozzion Mozz

    6 jaar geleden
    Alsof lance niet kan racen... hij krijgt steun van zijn vader als sponsor en anderen krijgen dat van anderen. Giovanni lavaggi indertijd die kocht letterlijk een zitje. Stroll racet al heel zijn leven. Geld maakt toch jaloers zenne
  • Henny Wensveen

    6 jaar geleden
    Lekker boeiend. Formule 1 is sowieso het aankijken niet meer waard. Is er eens een coureur die voor een beetje actie zorgt dan gaan ze hem tijdstraffen aansmeren. Zijn er geen interessantere sporten om de gazetten mee te vullen.
  • Suze Vanhaasdonck

    6 jaar geleden
    Onzin verhaal. De echte toptalenten als Gasly en Leclerc krijgen gewoon een stoeltje. Bij Toro Rosso zijn er voor volgend jaar nog twee stoeltjes vrij en dan hoeven de coureurs echt geen geld mee te brengen. Vandoorne komt niet in aanmerking omdat hij in de F1 heeft laten zien dat hij geen super talent is. Jammer, maar het is niet anders.