De Haagse salafistische As-Soennah moskee.
Volledig scherm
PREMIUM
De Haagse salafistische As-Soennah moskee. © ANP

Undercover bij salafisten in Nederland: een zeldzame inkijk in een moeilijk doordringbare wereld

de VolkskrantDrie jaar lang ging socioloog Mohammad Soroush undercover bij salafisten in Nederland. Hij waarschuwt: als het erop aankomt, is er van loyaliteit voor de democratie en haar wetten geen sprake. Het zet eerder onderzoek op z’n kop. Maar er klinkt ook kritiek.

23 reacties

  • Paul Vanmaldeghem

    6 jaar geleden
    Zeer opvallend dat media hier zo weinig aandacht aan besteden doch helemaal door het lint gaan als het over Schild & Vriend gaat. Voor zover ik weet hebben studentenclubs geen aanslagen op hun geweten wat je van Moslims niet kan zeggen. Wanneer gaan onze politiek correcte idioten eindelijk eens inzien dat Sharia geen alternatief is voor onze samenleving zoals men predikt in de moskeeën.
  • Louis Nelis

    6 jaar geleden
    Pieter Janssens, je schrijft: "Hij heeft zijn onderzoek gedaan met een vooroordeel en dus niet representatief." Je verwart het onderzoeken van een stelling met een vooroordeel. Wetenschappelijk onderzoek onderzoekt vaak of stellingen wetenschappelijk onderbouwd kunnen worden of niet.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Hier kan Pano nog wat van leren maar daar zijn ze te laf voor om dit reeel gevaar te onderzoeken.Zal ook niet mogen van links.Dit is het echte gevaar voor onze samenleving!
  • Martine Vansingel

    6 jaar geleden
    En nu geen reactie zoals na pano. Ik vind dit veel bangelijker.
  • RUDI AKKERMANS

    6 jaar geleden
    Das wat ander dan Tim Verheyden met zijn studenten reportage, ons journaille heeft simpelweg de morele moed niet om te berichten over de duizenden Salafisten in ons land.