Beerschot Wilrijk alleen leider na winst tegen ASV Geel

Beerschot Wilrijk heeft zijn thuiswedstrijd tegen ASV Geel in de Eerste Klasse Amateurs gewonnen met 2-0. In een entertainende wedstrijd zorgden Losada en Boualouali voor de doelpunten. Na een onderhoudende wedstrijd pakt Beerschot Wilrijk zo 16 op 18 en is het alleen leider in het klassement.

Hugo Fret

Beter kon de wedstrijd voor FCO Beerschot Wilrijk niet beginnen. Er was nog geen minuut weggetikt toen Losada na een voorzet van Boulaouali voor het strafschopgebied werd neergehaald. De Argentijn trapte zelf de vrijschop en plaatste de bal over de muur buiten bereik van de doelman tegen de netten: 1-0. Het antwoord van Geel liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later trapte Koita na een persoonlijke actie op de lat. Geel bleek duidelijk niet onder de indruk, zette overal druk en trok ten aanval als het kon. Ook de thuisploeg bleef via degelijke combinaties op zoek naar een tweede treffer. Dat zorgde voor een snel en aangenaam duel, met de beste kansen voor Beerschot Wilrijk. Met de rust in zicht opnieuw animo. Vermeiren werd neergetrokken in het strafschopgebied. Losada trapte de strafschop tegen de onderkant van de paal. Op tegenaanval verscheen Demulder alleen voor Clepkens. De doelman werkte in hoekschop, zodat men zich bij een 1-0 ruststand kon opmaken voor een spannende tweede helft.

Geel bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een poging voorlangs van Demulder kwamen de gasten niet. Beerschot Wilrijk zag een doelpunt van Pereira na een kopbal van Vermeiren op de binnenkant van de paal, om onduidelijke reden afgekeurd. Even later was het wel raak. Maes brak uit op links, kwam naar binnen en besloot zijn actie met een schot dat doelman Lenaerts enkel kon afweren. De goed gevolgde Boulaouali had de bal maar in doel te leggen: 2-0.

Coach Hayen reageerde met een dubbele wissel. Samenspel tussen de twee invallers Bangoura en Karadaya resulteerde in een doelpunt dat terecht wegens buitenspel werd afgekeurd. Vermeiren besloot nog eens voorlangs, terwijl De Jonghe doelman Lenaerts tot een knappe redding dwong.

Scheidsrechter: Jordy Vermeire

Toeschouwers: 7.062

FCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Pereira, Swinkels, van den Bergh, De Jonghe, Pietermaat, Schaessens (76’ Geudens), Maes, Boulaouali, Losada (85’ François), Vermeiren.

ASV GEEL: Lenaerts, Hulsmans, Vanaken, Haagen, Nelissen, Christiaens (71’ Bangoura), Brouwers, Demulder (71’ Karadaya), De Norre, Koita, Damblon.

Doelpunten: 1’ Losada 1-0, 68’ Boulaouali 2-0,

Gele kaarten: 44’ Vanaken, 64’ Christiaens, 75’ Koita,

Rode kaarten: Geen.