Voortvluchtige crimineel opgepakt na achtervolging in Maasmechelen

Zaterdagavond rond 19 uur werden twee personen opgepakt in Maasmechelen na een wilde achtervolging. De achtervolging startte nabij winkelcentrum M2, op de kruising met de Ringlaan werd de auto klemgereden. Eén van de twee inzittenden was een in Nederland gezochte crimineel.

FiVr, GoTs

De achtervolging kwam er na een onderzoek van de Nederlandse politie. Daarvoor werkten zij samen met de politiediensten in ons land. De twee verdachten sloegen zaterdagavond op de vlucht in een gestolen wagen. Na een achtervolging, waarbij ze enkele geparkeerde voertuigen raakten en een aanrijding veroorzaakten, werden ze omstreeks 19.15 uur klemgereden door de gespecialiseerde eenheden van de federale politie.

Eén van de verdachten in de wagen, de Nederlander Y.D., werd gevolgd in het kader van een gewelddadige overval op 10 mei 2016 in Landgraaf. Twee mannen vielen toen, verkleed als agenten, een woning binnen. Daarbij raakte de bewoner zwaargewond. De tweede verdachte, G.D., is nog altijd op de vlucht.

De andere inzittende in de achtervolgende auto was een 48-jarige Kroaat, zonder gekende verblijfplaats. De twee verschijnen zondagnamiddag nog voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Die zal beslissen of de verdachten aangehouden blijven. Y.D. wordt mogelijk uitgeleverd aan het Nederlandse gerecht.

Een inzittende van één van de aangereden auto's raakte lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis in Genk overgebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer