© Sven Van Haezendonck

Meer dan 200 bestuurders rijden te snel op zwart kruispunt R6

De voorbije twee jaar gebeurden er op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord tien zware ongevallen met ook dodelijke slachtoffers. Die vielen er in het verleden al meer. Toch snapte de politie vrijdag op het zwarte kruispunt 205 bestuurders die te snel reden.

Sven Van Haezendonck

De lokale politie Mechelen-Willebroek controleerde gisteren van 1.179 bestuurders de snelheid op de R6 richting Antwerpsesteenweg. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. 205 bestuurders of 17% van het totaal aantal gecontroleerde voertuigen reed te snel.

"Negatieve uitschieters waren een Nederlandse en een Luxemburgse bestuurders die een snelheid van 93 en 31 kilometer per uur lieten optekenen", zegt woordvoerder Dirk Van de Sande. Zij moesten onmiddellijk een boete van 95 en 83 euro betalen toen ze werden geïntercepteerd door motorrijders van de politie. Ook een Poolse vrachtwagenchauffeur die 81 kilometer per uur reed, kreeg meteen een boete van 53 euro.

Niet de eerste keer

Van twee Bulgaarse chauffeurs die in de fout gingen, bleek dat ze niet rechtmatig met hun voertuig mochten rijden. "Naast de onmiddellijke inning werd voor de bestuurders eveneens een fiscaal proces-verbaal opgesteld voor het ontduiken van verkeersbelasting", legt de hoofdinspecteur uit.

Bij een vorige snelheidscontrole hielden ook al 334 van de 1.340 bestuurders zich niet aan de snelheid. Dat is een kwart van alle passanten. Volgend jaar start op het kruispunt de bouw van een viaduct. Precies hetzelfde als vorige week werd geopend op het kruispunt met de Liersesteenweg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER