AFP
Volledig scherm
© AFP

Mas wint ultieme bergrit in Vuelta, Yates heeft (zonder ongelukken) eindzege beet én De Gendt is eindwinnaar bergklassement

VueltaEnric Mas heeft de voorlaatste etappe en ultieme bergrit van de Vuelta gewonnen. Simon Yates finishte als derde en is zonder ongelukken de eindwinnaar van deze Ronde van Spanje. Daarnaast verzekerde Thomas De Gendt zich van de bolletjestrui. Die laatste is zo de eerste Belgische bergkoning in een grote ronde sinds Lucien Van Impe in de Tour van 1983. 

19 reacties

  • Jose Delie

    6 jaar geleden
    Fantastische prestaties van twee landgenoten,gelukwensen aan Jelle en Thomas!!!
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Ach mannen, relativeer die uitspraak van de Jelle nu toch eens. Een impulsieve reactie die er niet zou gekomen zijn waren ze net voor de meet gepakt. Misschien is de opmerking van Van Slycke wel een motivatie geweest om door te gaan tot het einde.
  • Dirk Van Den Bossche

    6 jaar geleden
    Seynhaeve , in een rit waar geen bergpunten meer te verdienen zijn kan je de trui niet meer verliezen. Bewijst dat je de koers niet echt volgt , maar enkel reageert omdat je dus geen fan van De Ghendt of Lotto zal zijn. Triestige uitspraak.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Heel spannend ritje was dit, vooral met de strijd om de bolletjes. Verdiende winnaars ook, en van de rit, en van de ronde zelf, heb er van genoten.
  • Jean-Pierre Roobaert

    6 jaar geleden
    Thomas super man dik verdiend na zoveel prachtprestaties in grote rondes, een voorbeeld voor elke jeugdrenner!!!!