Peter Lindbergh en Kaia Gerber
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Lindbergh en Kaia Gerber © Peter Lindbergh

“Perfectie maakt ons ziek”: tête-à-tête met topfotograaf Peter Lindbergh (73)

Hij maakte de supermodellen in de jaren negentig groot en kreeg al elke beroemdheid voor zijn lens. Maar o wee als je nog maar het woord fotoshoppen uitspreekt. Bekend voor zijn stijlvolle zwart-witfoto’s heeft hij aan saaie perfectie en lege glamour een broertje dood. “Mode interesseert me voor geen meter, ik wil alleen maar goede foto’s maken.”Een geanimeerd gesprek met de Duitse modefotograaf, Peter Lindbergh (73).

5 reacties

  • Lore Kluwer

    6 jaar geleden
    Topfotograaf. Kaia trekt erg op haar moeder.
  • Luc Verryckt

    6 jaar geleden
    Photoshop vernietigt inderdaad de echtheid van de foto. Een foto legt de werkelijkheid vast. Met photoshop ben je een schilderij aan het maken. Wie veel photoshop nodig heeft als fotograaf wil ofwel de werkelijkheid veranderen en had beter schilder geworden, of is geen goede fotograaf die nadien zijn foto's moet verbeteren om goed te zijn.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Zwart wit portretfotografie is vele malen moeilijker en mooier dan kleuren beste mevrouw Daems. Dat laatste is eerder voor de telefoonfotografen weggelegd. De man heeft ook gelijk wat photoshop betreft, eigenlijk is dat bedrog.
  • Kris Kras

    6 jaar geleden
    Gelijk heeft hij. Mensen photoshoppen is weinig respectvol. Alleen... een puist of een zweertje dat niet echt tot de identiteit van de geportretteerde behoort kan je weghalen. Maar landschappen ontsiert door palen en draden... Ga je gang!
  • Lilly Daems

    6 jaar geleden
    Zwart wit ? Pffffff . Top ? Was hij bang van kleur of was het em te moeilijk ?