Negentien personen werden na een ballonvlucht gegijzeld in Bokhoven, vlakbij Den Bosch.
Volledig scherm
Negentien personen werden na een ballonvlucht gegijzeld in Bokhoven, vlakbij Den Bosch. © Rianda Sprangers

Ballonvaarders gegijzeld door boer in weiland: "Anderhalf uur vast in piepklein mandje"

Het moest een bijzondere ervaring worden. Dat werd het ook absoluut, alleen niet op de manier zoals bedoeld. Voor haar vijftigste verjaardag kreeg Rianda Sprangers uit het Nederlandse Waspik (Noord-Brabant) een ballonvlucht. Na de landing werden zij en de andere passagiers echter vastgehouden door een pissige boer. De politie moest ze komen bevrijden.

80 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Mario Willemsen , onze gronden zijn geen luchthavens . Ik kom ook niet in uw tuin schijten.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Het is niet voor het landen in die Weide dat die Boer kwaad is ! Maar wel zo Kort op zijn Huis en stallen wat de Dieren enorm doet schrikken ! Grote angstige Dieren zijn zeer onvoorspelbaar en kunnen zelfs door de stress dood vallen !
  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    Dit was blijkbaar een volledig vrijstaande grasland, zonder dieren of andere planten. Woon op den buiten en destijds zijn er ook eens ballonnen geland! Niemand van de eigenaars heeft er problemen over gemaakt, integendeel iedereen vond het spektakel van een ballon te zien landen schitterend!
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Ik heb een paard moeten doen inslapen omdat een luchtballon laag over mijn wei vloog, het paard raakte in paniek stormde door de draad een beek in en brak een been, de luchtballon met kwetterende mensen vervolgde zijn weg... ik ben niet vergoed geweest ik had mijn paarden maar op stal moeten houden op zondag.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    De hoeveelste keer landt er daar een ballon? Boer krijgt fles wijn van 2,59 euro en de ballonvaarder houdt met zoveel passagiers netto 1000 euro over. Zonder weilanden geen ballonvaart. De investering van die boer in zijn land is hoger dan de investering in een ballon en dus zou hij minstens 500 euro moeten krijgen.