Fietser in levensgevaar na botsing met bus op autoloze zondag

Een bus van de MIVB. © Photo News

In Brussel is een 78-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt na een aanrijding met een lijnbus van de MIVB. Ook twee passagiers van de bus werden naar het ziekenhuis gevoerd.

Marjan Justaert

Een lijnbus en een fietser zijn deze namiddag op mekaar gebotst in de Franklinstraat in Brussel. Dat gebeurde om 15.45 uur, aldus An Vanhamme, woordvoerster van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De fietser en twee passagiers van de bus werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De buschauffeur is in shock en werd ook meegenomen naar het ziekenhuis, al was hij niet fysiek gewond. Volgens de woordvoerster van de Brusselse politie, Ilse Van de Keere, is de fietser 78 jaar oud en verkeert hij in levensgevaar.

De fietser zou plots naar links zijn uitgeweken, waarop de buschauffeur hem probeerde te ontwijken, maar dat lukte niet. Door het plots remmaneuver vielen twee inzittenden van de bus op de grond. Zij raakten daarbij gewond. Over hun toestand kon de woordvoerster van de MIVB geen details geven.

Ook in Gent

Ook in Gent is een 52-jarige fietser vandaag levensgevaarlijk gewond geraakt na een aanrijding door een personenwagen. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De bestuurster van de wagen, een vrouw van 38 jaar uit Gent, raakte niet gewond. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. De precieze omstandigheden van de feiten worden nog onderzocht.