Zowel Koningin Mathilde als prinses Eleonore en prins Emmanuel dragen een helm. Koning Filip niet.
Volledig scherm
Zowel Koningin Mathilde als prinses Eleonore en prins Emmanuel dragen een helm. Koning Filip niet. © BELGA

Koningin Mathilde en de kinderen dragen helm op de fiets, koning Filip niet

BinnenlandKoning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag op Autoloze Zondag, samen met hun jongste kinderen prinses Eleonore en prins Emmanuel, met de fiets een uitstap gaan maken in Brussel. Opmerkelijk: de koninklijke familie draagt helmen op de fiets, maar de koning zelf niet. 

14 reacties

  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    De koning moet zich niet houden aan de wet die hij ondertekend en moet zijn kroon dragen zeker?ik zweer getrouwheid aan de wet van het belgiesche volk zegt hij dan!!!
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    1°was autoloze zondag Maar men zou veel beter nadruk op Fluo-leggen Hoeveel mensen er nooit naar ziekenhuis met lichte beenschade Vraag aan autobestuurder hoeveel keer deze een fietser niet gezien heeft en bijna ongeval Had Verschil met en zonder fluo is 10m!
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Dat is afhankelijk van waar je fietst en hoe snel je fietst. Voor de ene persoon is dat aan te raden ook fietst hij 15 km per uur voor de ander is dat overkilled. Als je echter aan wielertoerisme doet in groep dan zou iedereen dat eigenlijk moeten dragen.
  • Guy Goethals

    6 jaar geleden
    Vier jaar geleden ben ik zwaar gevallen met de fiets. Gelukkig droeg ik een helm. Toen ik de dag nadien bijkwam in het intensief in ziekenhuis vertelden de dokters mij dat mijn helm er had voor gezorgd dat ik maar een zwaar hersentrauma had. Zonder helm was ik ofwel gestorven ofwel in zware coma zoals schumacher. Mijn herstel heeft nog maanden geduurd. Sedert ga ik NOOIT meer de fiets op zonder helm.
  • Pieter Martens

    6 jaar geleden
    Onze taaie word hij toch ooit genoemd.