Een vrouw vecht met de wind in de Chinese stad Shenzhen.
Volledig scherm
Een vrouw vecht met de wind in de Chinese stad Shenzhen. © Thomson Reuters

Supertyfoon Mangkhut eist nu ook in China eerste dodelijke slachtoffers

BuitenlandSupertyfoon Mangkhut heeft na zijn vernietigende doortocht op de Filipijnen nu ook in China voor een ravage en dodelijke slachtoffers gezorgd. In de zuidoostelijke provincie Guangdong kwamen volgens de Chinese staatstelevisie twee mensen om het leven.

0 reacties

  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Vrees voor meer dan 100 doden na passage supertyfoon Mangkhut op Filipijnen, Hongkong krijgt volle laag

    Vrees voor meer dan 100 doden na passage superty­foon Mangkhut op Filipijnen, Hongkong krijgt volle laag

    De autoriteiten op de Filipijnen vrezen dat er zeker honderd doden zijn gevallen na de doortocht van tyfoon Mangkhut. Dat heeft de burgemeester van de noordelijke stad Itogon vandaag gezegd. Ook moesten bijna 90.000 mensen hun huizen verlaten. De Chinese nationale weerdiensten hebben de hoogste alarmfase afgekondigd voor het zuiden van China. Tienduizenden mensen werden in veiligheid gebracht, en schepen moesten terugkeren naar de haven. Hongkong kwam door de tyfoon bijna volledig tot stilstand. Op televisiebeelden zijn overstroomde straten, ontwortelde bomen en beschadigde gebouwen te zien. Het vliegverkeer in delen van Azië is volledig ontregeld door orkaan Mangkhut.