28 gewelddadige incidenten op Waalse Feesten

‘Les echasseurs’ op de Waalse Feesten © BELGAONTHESPOT

De Naamse politie heeft het voorbije weekend overuren gedraaid op de Waalse Feesten. Afgelopen nacht werden 28 pv’s opgemaakt, een nacht voordien waren de agenten ook al 15 keer moeten uitrukken.

Marjan Justaert

In de nacht van zaterdag op zondag hebben zich op de Waalse Feesten in Namen een reeks gewelddadige incidenten voorgedaan. Dat heeft de politie van Namen bekendgemaakt. Uiteindelijk hebben de agenten hun matrak nooit moeten boven halen, luidde het. ‘Eenmaal we ter plaatse waren, keerde doorgaans de rust terug.’

In totaal zijn er 28 pv’s opgesteld voor slagen en verwondingen tussen 18 u ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens. De nacht voordien, van vrijdag op zaterdag, waren er 15 incidenten geregistreerd.

Aanhoudingen

De meeste gevechten barstten los na 4 uur, toen de bars en cafés gesloten waren. De betrokkenen waren volgens de politie steevast in zwaar beschonken toestand. Vijf personen zijn gerechtelijk aangehouden. Daarnaast waren er drie administratieve aanhoudingen, een diefstal uit een voertuig en acht gevallen van gauwdiefstal. 27 personen hadden medische verzorging nodig, onder hen ook een handvol minderjarigen.