© Photonews

'Grey's Anatomy'-actrice komt uit de kast en heeft daar goede reden voor

Actrice Sara Ramirez (41), vooral bekend als Dr. Callie Torres in 'Grey's Anatomy', heeft zich in een opvallende tweet geout als biseksueel. Dat doet ze niet alleen voor zichzelf, maar wil daarmee ook de aandacht vestigen op een organisatie die jonge daklozen helpt. Het toeval wil dat ook haar personage in de ziekenhuisserie dezelfde geaardheid met haar deelt.

flb

Sara Ramirez kwam niet zomaar uit de kast. Dat deed ze met een tweet om de organisatie van de 40 to None Summit een hart onder de riem te steken. Dat event moet het bewustzijn vergroten rond het feit dat 40 procent van de vaak jongere daklozen in de VS zich als homo, lesbisch, biseksueel of transgender identificeren.

"Zoveel van die jongeren die met dakloosheid geconfronteerd worden, zijn jongeren van wie hun levens zich op kruispunten bevinden tussen genderidentiteit, genderexpressie, ras, klasse, seksuele geaardheid, religie en burgerstatus", klinkt het. "Zelf word ik ook met die kruispunten geconfronteerd in mijn leven: vrouw, multiraciale vrouw, queer, biseksueel, Mexicaans-Iers-Amerikaans, immigrant en opgevoed door families met sterke katholieke wortels. Daarom engageer ik me voor projecten die toelaten dat de stem van de jeugd wordt gehoord, en die onze jeugd hun eigen complexe verhalen doen aanvaarden zodat wij er voor hen kunnen zijn op die manieren dat ze ons nodig hebben."

De actrice is sinds 2012 getrouwd met Ryan Debolt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer