iStock
Volledig scherm
© iStock

Eén op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Steeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.

5 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Maar sommige werknemers moeten zich constant verplaatsen of wonen ver van hun werk.
  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Ja guy ik heb dat ook al veel gezien.Het is zoals veel lopers op zondag,een half uur stretchen en drinkfles showen dan honderd meter lopen en terug den auto in naar huis.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Met de fiets naar het werk? Je moet het eerst kunnen. Per fiets van Oostende naar Brussel en terug... er zijn er maar weinig die dit kunnen... Ik zie het ook niet zitten om mijn werkdag met twee uur te verlengen: 1 uur fietsen naar het station, dan anderhalf uur de trein/metro... en nog eens terug ook... Dus was de vraag aan werknemers die kunnen fietsen of pakweg het gros (inclusief de profielen die ik net opnoem)?
  • Stephan Priem

    6 jaar geleden
    Doe dit sinds 2001alle dagen een kleine 30 km op een gewone fiets, goed voor een tot nu dikke 90.000 Km! Voorheen aan 20 cent sinds vorig jaar aan 23 cent per Km. Reken maar uit hoeveel dit opbrengt en hoeveel je bespaard door je auto niet te gebruiken. Het enig dat ik moet doen is een half uur vroeger opstaan maar s'avonds op het zelfde moment of zelfs vroeger thuis, door de aanhoudende files aan Kennedytunnel en Ring van Antwerpen.
  • guy muis

    6 jaar geleden
    tja ze rijden met de wagen tot in de buurt van hun werk en dan nemen ze hun fiets eruit gewoon om te vergoeding.