Jan Van Wesemael.
Volledig scherm
Jan Van Wesemael. © PHOTO NEWS

Vakbond ACOD dreigt al voor 21 september "zwaar toe te slaan"

De socialistische vakbond ACOD zal niet wachten op de staking die de drie ambtenarenvakbonden bij de Vlaamse overheid gepland hebben op vrijdag 21 september en "zal - vermoedelijk in gemeenschappelijk front - reeds eerder zwaar toeslaan", zo meldt de vakbond vanochtend in een persbericht. "Maatregelen zoals besparen op zieke mensen kunnen niet door de beugel", klinkt het.

67 reacties

  • Paul Janssens

    6 jaar geleden
    Laat die ambtenaren eens een weekje meedraaien in de prive,zo gaat het besef komen hoe verwend zij wel zijn.
  • Patje Staelens

    6 jaar geleden
    heb steeds in prive gewerkt tot mijn ongeval waardoor ik invalide werd ...ik werkte graag en deed vele uren en kreeg normaal loon ...ik begrijp niet waarom mensen in overheidsdienst altijd maar meer eisen ...vooral vakbonden proberen daarmee leden bij te krijgen ...dat veel van deze extraatjes geld kosten dat zal ze worst wezen ...de manen vrouw die in de prive werken zullen dit wel betalen nietwaar ...
  • marcel mampaey

    6 jaar geleden
    de vorige regeringen hebben de pensioenkassen van de ambtenaren leeg gehaald en diezelfde gaan nu staken ge moet maar durven. ziekte dagen opsparen zonder ziek te zijn je moet er maar opkomen vertel dat aan een buitenlander en die geloven je niet.
  • patrick jonckheere

    6 jaar geleden
    Moeten toch kunnen uitrusten na een week "hard" werken. Dus een dagje meer en een verlengd weekend, meer moet dat niet zijn. Kunnen dan maandag met nieuwe moed naar kantoor om daar verder uit te rusten van het harde weekend.
  • Gilbert De Meyer

    6 jaar geleden
    het zijn niet de vakbonden maar de NVA die weer net voor de verkiezingen de mensen tegen elkaar wil opzetten, dat is hun truc om er aan te blijven, want programma hebben ze niet alleen pesterijen en modder gooien, bekijk maar eens goed uw koopkracht en bekijk maar eens goed hoe ze die fameuze put hebben gevuld hij is nu nog dieper geworden, en de taxshift kost geld in plaats van op te brengen, kracht van verandering is er wel ja het veranderd inderdaad het word steeds slechter.