Elisabeth Meuleman.
Volledig scherm
Elisabeth Meuleman. © BELGA

"Doelstelling stadsbossen pas in 2072 gehaald aan huidig tempo"

Oppositiepartij Groen verwijt minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) een gebrek aan ambitie, als het gaat om de aanleg van de beloofde stadsbossen. "Aan dit tempo halen we die doelstelling in 2072, ik ben dan 97 jaar oud", zegt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman.

23 reacties

  • Benjamin Gilissen

    6 jaar geleden
    Bij iedere nieuwe woning, 3 bomen planten!
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Daarom is betonstop tegen 2040 absurd,een soort st-Juttemis! Betonstop moet NU ingaan,zonder discussie en massaal aanplanten van bossen. Meteen werkgelegenheid in groene jobs.De koterijen van uitzonderingen van wildgroei dichtbouwen schrappen.
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Alsof "stadsbossen" onze grootste zorg is . Begin met alle vervallen fabrieksgebouwen en andere krotwoningen af te breken ,zodat er terug plaats komt voor nieuwbouw ,waarvan een deel sociale woningen waar een groot tekort van is .
  • Jan Sierens

    6 jaar geleden
    Buiten wat kapwerkzaamheden en wat bewegwijzering, lijkt me het Kravaalbos niet uitgebreid te zijn. Langs de andere kant willen ze in Aalst het zwembadpark, een stukje groen in de stadsrand de stad, volbouwen. Siesegemkouter ook; maar industrie naast autostrade leggen lijkt me logischer. In Baardegem is zelfs kronkelend beekje, in natuurgebied gelegen, rechtgetrokken. Op papier gebeurt er veel, maar de praktijk lijkt het eerder het omgekeerde.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    2072 haal ik niet en veel bossen ook niet. Daartegen ligt alles vol beton!