Volgens premier Theresa May zal haar voorstel voor de brexit uiteindelijk het enige alternatief blijken.
Volledig scherm
Volgens premier Theresa May zal haar voorstel voor de brexit uiteindelijk het enige alternatief blijken. © REUTERS

IMF voorspelt zware klappen voor Britse economie bij harde brexit

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt dat een brexit zonder vrijhandelsovereenkomst met de Europese Unie de Britse economie zware schade zou toebrengen. Ook Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz stelde vandaag, tijdens zijn bezoek aan Frans president Emmanuel Macron, dat de EU alles in het werk moet stellen om te voorkomen dat het Verenigd Koninkrijk zonder overeenkomst over de nieuwe relatie uit de unie treedt. In Londen houdt premier Theresa May het been stijf.

24 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De vrijhandelsmarkt van de E.U. is nu al zo lek als een zeef. Zelfs met een harde Brexit, gaan Europese lidstaten laterale verdragen afsluiten met de U.K. Dat borrelt nu al naar boven. Welk land zou zich nu nog moeten generen met een E.U. die niet functioneert. Als het moet zijn de boeren rap overgeschakeld op iets anders hoor. En de rest ook.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    De schrik van EU die met een kater gaan waker worden en vooral Belgie
  • Vincent De Wolf

    6 jaar geleden
    Daar zijn ze weer de "re-referendum" mensen. Wat gaat er om in jullie hoofd voor wat betreft afspraken en regels vraag ik mij af. Als jij dus een loterij zou winnen dan vind je het OK dat de loterij zegt dat ze de trekking opnieuw gaan uitvoeren tot ze een winnaar hebben die hen aanstaat? Dat is niet de afspraak of wel?
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Een nieuw referendum is de enige uitweg voor de Britten. Ze werden bedrogen door Farage en zijn klik. Maar verdienen een tweede kans.
  • Eric Van den Bergh

    6 jaar geleden
    IMF? een europees clubje?