Zo lekker als canneloni maar beter voor de lijn: gevulde koolrolletjes
Aangeboden door LidlPasta is héérlijk, maar ook een dikmaker. Gelukkig kan je de lekkernij met wat creativiteit gemakkelijk vervangen door lichtere alternatieven. Courgetti, bijvoorbeeld, of voor de liefhebbers van canneloni: koolrolletjes! Laat die extra vitamines maar komen.
Wat heb je nodig? (4 pers)
1 witte kool
150 g witte rijst
250 g spruiten, in partjes
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes look, geperst
2 blikken tomaten (800 g)
2 el tomatenpuree
enkele takjes tijm
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
400 g gemengd gehakt
1 ei
3 el paneermeel
2 el honing
olijfolie
zout
Zo maak je het:
1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de buitenste bladeren van de wittte kool en snijd de dikke nerf weg. Snijd de rest van de kool fijn. Leg de koolbladeren mee in het kookwater van de rijst.
2. Bak de sjalotten met de look glazig in wat olijfolie. Voeg de witte kool en spruitjes toe en bak even mee. Schep er de tomatenpuree onder en laat 2 minuten mee bakken. Doe er het blik tomaten, de tijm, de honing en een scheutje water bij. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
3. Haal de koolbladeren uit het water en giet de rijst af. Meng de afgekoelde rijst, het ei, 2 el peterselie en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt over de koolbladeren en rol op tot pakketjes. Leg ze in de tomatensaus en laat ze ongeveer 20 minuten garen op een zacht vuur.
Nog gehakt over? Probeer dan onze ovenschotel met gehakt en prei!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
HLN Shop
Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
Een hond die smekend naar je opkijkt terwijl je aan het eten bent, of een kat die zich behaaglijk op je schoot vlijt zodra je een koekje pakt: huisdieren weten hoe ze ons moeten verleiden voor een hapje van ons eten. Maar hoe veilig is het eigenlijk om ze te laten meesnoepen? En welke voeding kun je maar beter ver bij ze vandaan houden? HLN Shop overloopt welke hapjes schadelijk zijn voor je huisdier. -
-
Jobat
Op je 50ste met pensioen? Volg deze vijf stappen: “Zorg altijd voor een plan B, C en D”
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
Een lunch die écht vult en toch gezond is? Deze preisoep met aardappel en krokante spekjes kan doorgaan als maaltijdsoep, zonder echt zwaar op de maag te blijven liggen. Kies voor gerookt spek voor een extra smakelijke touch. -
Spaargids.be
Hoeveel zakgeld geef je aan een jong kind? En aan een tiener? Zo maak je een slimme beslissing
-
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
-
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
Geen enkel stukje vlees draagt zijn naam zo koninklijk als lamskroon. Bij dit verfijnde vlees horen smaakvolle bijgerechten: een aardappelpuree opgewerkt met groene kruiden, en een sausje op basis van Archivist, een goudblond abdijbier dat met zijn kruidige aroma en bittere afdronk het vlees perfect op smaak brengt. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer