Zo zal de vernieuwde Antwerp Expo eruitzien tegen de start van de Boekenbeurs

In Antwerpen is de eerste bouwfase in de vernieuwing van Antwerp Expo in volle gang. Tegen eind oktober heeft de exporuimte van onder meer de Boekenbeurs alvast een vernieuwde voorgevel en inkomzone.

Eind augustus startten de werken voor het Antwerp Expo 2.0 plan. In de eerste fase wordt de inkomzone gemoderniseerd, digitale signalisatie aangebracht, worden er nieuwe fietsenstallingen geplaatst en krijgt hal 4 een nieuwe voorgevel. In de tweede fase wordt diezelfde hal uitgebreid met 2.000 vierkante meter en uitgerust met een eigen inkomzone en toegangsweg. Die werken zouden afgerond moeten zijn tegen september 2019.

© PDR

Forse uitbreiding

In een derde fase breidt de exporuimte fors uit. Hallen 1, 2 en 3 worden op termijn afgebroken en vervangen door twee grotere ruimtes. Hierdoor groeit de exploitatieruimte van 16.500 naar in totaal 20.800 vierkante meter. Alvorens die fase van start kan gaan, moet eerst een mobiliteitsplan uitgewerkt worden. Een van de voorwaarden is de toevoeging van een parkeergebouw met 1.500 plaatsen.

Antwerp Expo 2.0 moet in de eerste plaats meer comfort bieden voor het organiseren van reeds bestaande evenementen, zoals de Boekenbeurs of de internationale diamantbeurs Carat+. In mei gaat er voor het eerst de breakbulkbeurs Antwerp XL door, in samenwerking met de Antwerpse haven.

“Samen met onze partners zetten we in op het werven van internationale beurzen, congressen en evenementen”, zegt toerismeschepen Koen Kennis (N-VA). “Met deze vernieuwde en innovatieve event- en beurslocatie van Antwerp Expo zetten we Antwerpen nog beter in de markt als een aantrekkelijke meeting- en beurzenbestemming.”

Bekijk nog enkele simulatiebeelden van hoe Antwerp Expo er na fase 1, die afgerond moet zijn in november, bij de start van de Boekenbeurs, er moet uitzien:

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER