Hele familie staat terecht voor grootschalige drugshandel

Een Albanese familie uit Sint-Niklaas riskeert straffen tot vier jaar cel op verdenking van grootschalige lokale en internationale cocaïneverkoop. Dat zou gebeurd zijn onder de dekmantel van autohandel. Zelf ontkennen of minimaliseren ze de aanklachten.

bfs

De federale gerechtelijke politie viel op 18 januari van dit jaar binnen op vijf adressen in Sint-Niklaas en één in Gent. Ook verschillende garageboxen en auto’s werden uitgekamd. De vondst: grote hoeveelheden cocaïne, cannabis en 32.000 euro aan cash geld.

Acht leden van de Albanese familie L. uit Sint-Niklaas werden opgepakt. De broers Gëzim (38), Martin (31) en Erlind (26) zouden aan het hoofd gestaan hebben van een internationaal drugsnetwerk. Dat zorgde voor het transport van cocaïne vanuit Rotterdam naar onder andere Zwitserland, Duitsland, Italië en Engeland. Uit het onderzoek was gebleken dat de bende ook een detailhandel had opgestart in Sint-Niklaas die heel het Waasland bediende.

Behalve de drie broers werden ook hun twee zussen, een schoonzus, twee neven en een Albanese jeugdvriend van één van de broers gelinkt aan de drugshandel. Zelf ontkenden ze maandag in de correctionele rechtbank van Dendermonde iets te maken gehad te hebben met drugshandel of minimaliseerde ze hun aandeel erin. Ze riskeren celstraffen tot vier jaar. Vonnis volgende maand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen