"Saelemakers moet eens op de 10 spelen"

2 reacties

  • didier de coster

    6 jaar geleden
    te goed voor de nekken van anderlecht, zal daar rap weg zijn en maar best ook voor zijn carriere, echt goede speler, is dat een jeugdspeler van anderlecht ?? wie weet dit
  • Willem van Gullik

    6 jaar geleden
    Laat Saelemakers in een Vlaamse ploeg spelen. Wat doet hij bij een franstalig ploegje? In een franstalige stad waar Vlamingen uitgespuwd worden? En hoe is het mogelijk dat daar nog steeds Vlaams klapvee op de tribunes staat? Idem in Luik.
  1. “Als speler van Anderlecht kan het niet dat je nog moet leren hoe je een bal aanneemt en inspeelt”
    VISTA!

    “Als speler van Anderlecht kan het niet dat je nog moet leren hoe je een bal aanneemt en inspeelt”

    In VISTA! ging het vandaag onder meer over de basiskwaliteiten van het voetbal. “Als trainer van Standard was ik nog elke dag bezig met: ‘speel op de juiste voet aan’”, aldus onze centrale gast Yannick Ferrera. “Tegen sommige spelers zeg je iets één keer en ze onthouden het voor de rest van hun leven. Aan andere spelers mag je elke dag tien beelden laten zien - het zal nooit blijven hangen.” “In se kan het niet, dat je trainer bent van Anderlecht en je moet nog leren hoe je een bal aanneemt en goed inspeelt”, reageert onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
  2. Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”
    VISTA!

    Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”

    “AA Gent hoort een drama te zijn, geen blije selfie”, schreef Stephan Keygnaert onlangs. Onze chef voetbal verduidelijkt in de VISTA!-studio: “Ik verwijs dan altijd naar de twee fetisjtrainers van de voorzitter: Vanhaezebrouck en Preud’homme, waar de voorzitter een goede persoonlijke band mee had. En dat waren twee trainers die de club in beweging brachten, op zichzelf door wie ze waren en hoe ze zich gedroegen. Nu heeft Gent gekozen voor Thorup, die een goede trainer is en goede veldtrainingen geeft. Dat hoor je van alle spelers. Maar hij heeft niet wat Preud’homme en Vanhaezebrouck hadden: heel die club kunnen enthousiasmeren. Ik vind hem een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent.”
  1. VISTA! met Trond Sollied over de veroordeling van Lokeren: “Het kost veel meer om te degraderen, dan om een nieuwe spits te kopen”
    VISTA!

    VISTA! met Trond Sollied over de veroorde­ling van Lokeren: “Het kost veel meer om te degraderen, dan om een nieuwe spits te kopen”

    De 28ste speeldag van de Jupiler Pro League behoort tot het verleden, tijd dus om na te kaarten in een nieuwe aflevering van VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports. Centrale gast vandaag was niemand minder dan Trond Sollied, de Noor die eerder dit seizoen nog even aan de slag was bij Lokeren. Onder meer de veroordeling van zijn ex-team naar 1B kwam ter sprake, maar ook de laatste rechte lijn naar de play-offs en de spannende ontknoping in 1B kwamen aan bod. Sollied kreeg het gezelschap van Rudy Nuyens, voetbaljournalist bij Het Laatste Nieuws en Wim De Coninck, analist bij Proximus Sports. Nicolas De Brabander leidde alles in goede banen.
  2. “Club heeft een voordeel ten opzichte van Genk, dat voor het eerst met deze omstandigheden moet omgaan”
    VISTA!

    “Club heeft een voordeel ten opzichte van Genk, dat voor het eerst met deze omstandig­he­den moet omgaan”

    “Club weet goed om te gaan met de druk. Ze hebben vorig jaar een grote stap gezet. Een voordeel ten opzichte van Genk? Dat vind ik wel”, klinkt het bij Marc Degryse in de VISTA!-studio. “Genk is toch een nieuwe ploeg, met een nieuwe mindset. Zij moeten voor het eerst met die omstandigheden omgaan. Dat is een test en daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven. Terwijl ze bij Genk proberen te zeggen dat het geslaagd is als ze tweede worden”, aldus Degryse. Franky Van der Elst vervolgt: “Als Genk naast de titel grijpt, zal dat toch aanvoelen als een gemiste kans.” En wie wordt kampioen? Degryse en Van der Elst: “Genk.” Onze AA Gent-watcher Rudy Nuyens: “Club Brugge.”