Verschueren: "We willen een derde Europese competitie"

1 reactie

  • Dave Janssens

    6 jaar geleden
    Organiseer de beker voor bekerhouders, en alles is weer bij het oude. Vond dat trouwens een erg aantrekkelijke competitie destijds.
  1. De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen”
    VISTA!

    De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetbal­lend vermogen”

    Anderlecht begon na een reeks van 13 op 15 vol goede moed aan de play-offs, maar in de Genkse Luminus Arena volgde al op speeldag één een ontnuchtering (3-0). “Het luidde dat het bij Anderlecht veel beter ging na de winterstop. Maar je moet eens kijken tegen wie ze allemaal speelden, hé”, aldus VTM-analist Gilles De Bilde in VISTA!. “Dat is geen referentie geweest. Je moet rekenen op Verschaeren, een jongen van 17 jaar - op zijn creativiteit en op zijn impulsen. En je moet rekenen op de onvoorspelbaarheid van Bolasie. Dat zijn de enige twee. Daarachter zit het grote niets op dit moment. Dit heb ik nooit gezien. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen.”
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  1. “Club heeft een voordeel ten opzichte van Genk, dat voor het eerst met deze omstandigheden moet omgaan”
    VISTA!

    “Club heeft een voordeel ten opzichte van Genk, dat voor het eerst met deze omstandig­he­den moet omgaan”

    “Club weet goed om te gaan met de druk. Ze hebben vorig jaar een grote stap gezet. Een voordeel ten opzichte van Genk? Dat vind ik wel”, klinkt het bij Marc Degryse in de VISTA!-studio. “Genk is toch een nieuwe ploeg, met een nieuwe mindset. Zij moeten voor het eerst met die omstandigheden omgaan. Dat is een test en daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven. Terwijl ze bij Genk proberen te zeggen dat het geslaagd is als ze tweede worden”, aldus Degryse. Franky Van der Elst vervolgt: “Als Genk naast de titel grijpt, zal dat toch aanvoelen als een gemiste kans.” En wie wordt kampioen? Degryse en Van der Elst: “Genk.” Onze AA Gent-watcher Rudy Nuyens: “Club Brugge.”
  2. Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”
    VISTA!

    Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”

    “AA Gent hoort een drama te zijn, geen blije selfie”, schreef Stephan Keygnaert onlangs. Onze chef voetbal verduidelijkt in de VISTA!-studio: “Ik verwijs dan altijd naar de twee fetisjtrainers van de voorzitter: Vanhaezebrouck en Preud’homme, waar de voorzitter een goede persoonlijke band mee had. En dat waren twee trainers die de club in beweging brachten, op zichzelf door wie ze waren en hoe ze zich gedroegen. Nu heeft Gent gekozen voor Thorup, die een goede trainer is en goede veldtrainingen geeft. Dat hoor je van alle spelers. Maar hij heeft niet wat Preud’homme en Vanhaezebrouck hadden: heel die club kunnen enthousiasmeren. Ik vind hem een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent.”
  1. “Trossard is veel volwassener geworden toen Pozuelo wegging”
    VISTA!

    “Trossard is veel volwasse­ner geworden toen Pozuelo wegging”

    Voor Johan Boskamp is Leandro Trossard een van de exponenten van het Genkse succes. “Het klinkt misschien gek, maar Trossard is veel volwassener geworden toen Pozuelo wegging. Clement heeft hem ook belangrijk gemaakt en hem de aanvoerdersband gegeven. Hem verantwoordelijkheden gegeven. En dan bewijst hij het helemaal, waardoor Trossard gaat groeien. Bovendien, en dat doet hij nu veel beter dan in het begin, is hij altijd aanspeelbaar. Ook wanneer hij tussen de linies gaat spelen. Waar het vroeger Pozuelo was die vaker de bal opeiste.”
  2. “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”
    VISTA!

    “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”

    In 1B volgt zaterdag om 16u de finale ontknoping. KV Mechelen speelde in de eerste promotiefinale 0-0 op het Kiel. Een op het eerste gezicht goeie uitgangspositie, al blijft het een dubbeltje op zijn kant. Voor Proximus-analist Wim De Coninck ligt het mentale voordeel in het kamp van Beerschot-Wilrijk. “KV Mechelen heeft het al drie keer laten liggen. Thuis tegen Union, op Lommel en ook zaterdag. Een half uur tegen tien man... Ze hebben veel te weinig gedurfd! Dat zou hen wel eens zuur kunnen opbreken zaterdag”, zegt hij in VISTA!. Bovendien moeten de Mechelaars het zaterdag stellen zonder hun topschutter Igor De Camargo. Hij is out met een knieblessure.