Direct naar artikelinhoud
Politiek

Kieslijsten in Antwerpen goedgekeurd: Bart De Wever krijgt concurrentie van BDW

Geert Beullens van lijst BDW daagt Bart De Wever uit voor de gemeenteraadsverkiezingen.Beeld MLS

Alle dertien kandidatenlijsten voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen zijn goedgekeurd. Het staat nu definitief vast: de N-VA van huidig burgemeester Bart De Wever zal het moeten opnemen tegen onder andere de kolderlijst BDW van 'schijnburgemeester' Geert Beullens.

Het hoofdbureau, waar de ingediende kandidatenlijsten worden gecontroleerd, had maandagavond nog veel werk met het napluizen van de vele lokale lijsten voor de negen Antwerpse stadsdistricten. Zo komt in Deurne de Partij Vlaanderen op, een scheurlijst van de N-VA. In Merksem neemt Jorrit Vangheel deel, een student filosofie, als enige kandidaat van de zogenaamde Volkspartij.

Volgens Mark Jespers, voorzitter van het hoofdbureau, is er al een uitvaller waarvan de voordrachtakte niet voldeed aan de voorwaarden van de stadsdistrictsverkiezingen. Het gaat om Be-One, de radicale partij die gelanceerd werd door Dyab Abou Jahjah. Be-One komt wel op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.

Intussen heeft Geert Beullens, lijsttrekker van de kolderpartij BDW, laten weten dat hij volgende week al zijn kandidaten zal voorstellen. "Dat gebeurt op het Schoon Verdiep, de bovenzaal van een café op de Grote Markt, vlak tegenover het Stadhuis." De lijst telt twintig namen onder wie de artiesten Marcel Vanthilt en Vital ’Vitalski’ Baeten. Op 11 staat Trijn Janssens, een muzikante die in 2014 al deelnam aan de Vlaamse verkiezingen met haar eenvrouwspartij Mama.