Een Hongaarse politieman staat op wacht aan de grens met Servië.
Volledig scherm
Een Hongaarse politieman staat op wacht aan de grens met Servië. © AP

Waarnemers Europees antifoltercomité beschuldigen Hongaarse politie van mishandeling van migranten

Het antifoltercomité van de Raad van Europa beschuldigt de Hongaarse politie van zware mishandelingen van migranten. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd bericht van de raad. 

15 reacties

  • Richard Roose

    6 jaar geleden
    'antifoltercomité' ?? hoeveel van die instellingskes zijn we zo nog aan het sponsoren ?? is er ook een 'antieuropeanencomité' ?? dat denk ik namelijk ondertussen redelijk hard !
  • Francois Peters

    6 jaar geleden
    Die "speciale" behandeling van buitenlands crapuul in Hongarije zal zich snel verspreiden onder deze laatsten met als gevolg dat ze uit zichzelf het land zullen me mijden dus probleem opgelost voor Orban
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Hongarije weigert de waanzin van de EU-top te volgen dat Europa het wereldwijd vluchtelingenprobleem moet, kan en zal oplossen. Wanneer illegalen over een grenshek met prikkeldraad klimmen, dan is er geen vriendelijke manier om dat te verhinderen. Maar ik kan de Raad van Europa gerust stellen: ik heb zelf tijdens "Leuven Vlaams" kennis gemaakt met de matrakken van de Rijkswacht, en ik heb er geen blijvend letsel of litteken aan overgehouden.
  • Rob Lenaerts

    6 jaar geleden
    Antifoltercomité? Wat vinden ze toch allemaal uit om te graaien
  • mathieu optRoodt

    6 jaar geleden
    hongarije heefd gelijk, sluit die grenzen, als je de foto bekijkt, alleen maar jonge mannen, geen enkele vrouwen met kinderen, geen oudere mensen, alleen volk van rond de20 tot 30-35: vluchten niet uit hun land ,maar zijn op zoek naar leefloon in europa,stuur ze terug ,dan kunnen ze hun land her opbouwen na de oorlog, want wie gaat nu doen, de oudere mannen en vrouwkes die er nog zijn achter gelaten ;nee dit zijn geen oorlogs vluchtelingen ;maar geld zoekers en profiteurs,