Een kind dat wordt gecyberpest. De sectie van de federale politie die al bijna twee jaar speurt naar haatboodschappen op het web, krijgt amper de helft van die boodschappen verwijderd.
Volledig scherm
Een kind dat wordt gecyberpest. De sectie van de federale politie die al bijna twee jaar speurt naar haatboodschappen op het web, krijgt amper de helft van die boodschappen verwijderd. © thinkstock

Politie krijgt amper de helft van online haatboodschappen verwijderd

De sectie van de federale politie die al bijna twee jaar speurt naar haatboodschappen op het web, krijgt amper de helft van die boodschappen verwijderd. Dat schrijft De Tijd vandaag.

10 reacties

  • Raymond Dederen-STRAVEN

    6 jaar geleden
    Nu hebben we al een gedachtenpolitie,orwell is niet ver meer af.
  • guy perain

    6 jaar geleden
    Neem misschien een aantal 10-jarigen aan...die kunnen die problemen met PC beter oplossen.
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Dus de Internet Referral Unit die ons moet beschermen tegen terroristen heeft er een hoop werk bijgekregen. Waarschijnlijk zonder de extra manschappen, de haatboodschappen zullen ook op de eerste plaats komen. Jambon ge zijt goed bezig man ...
  • Wesley Kenis

    6 jaar geleden
    Tof dat facebook aan de kant van de portemonnee staat en dan verwonderd kijken dat steeds meet jongeren facebook LINKS laten liggen. Schaf die ASOCIALE media gewone af en ga terug thuis langs.
  • Michael Van Acker

    6 jaar geleden
    verplicht ouders om kinderen vanaf 3 jaar een smartphobe te geven zodat ze op de leeftijd van 10 al gewend zijn aan pesten. Probleem opgelost!