SpaceX topman Elon Musk (links) maakt de naam bekend van de eerste passagier, de Japanse zakenman Yusaku Maezawa.
Volledig scherm
SpaceX topman Elon Musk (links) maakt de naam bekend van de eerste passagier, de Japanse zakenman Yusaku Maezawa. © AP

Japanse zakenman eerste SpaceX-passagier ooit met een retourtje naar de maan

De Japanse zakenman en kunstverzamelaar Yusaku Maezawa is de eerste passagier die mee mag met een particuliere ruimtevlucht van SpaceX. Hij zal met een raket een reis langs de maan maken en daarna weer naar de aarde terugkeren.

13 reacties

  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    Een raket stuwt zich voort door propulsie, dwz afstoot tegen iets, in het luchtledige werkt die methode niet, dus graag uitleg over deze magische techniek die de raket naar de maan stuwt en terug.
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Die miljardair moet maar zien dat hij zijn geld niet kwijt is. Want hij heeft vooralsnog gebakken lucht gekocht. Wie weet wat gaat Musk met zijn geld doen. Een raket bouwen? Zou kunnen, maar hij zit volgens mij in slechte papieren. Dus het geld kan ook naar dringender projecten gaan die een noodzakelijke financiële inspuiting nodig hebben.
  • Herman Huysentruyt

    6 jaar geleden
    francois ruys, u bent blijkbaar een specialist, nietwaar? Kijk eens op YouTube naar Curiuos Droid en zoek eens zijn bijdrage over Apollo en de Van Allenbelt (duurt maar 6.30 minuten). Andere bijdragen van Curiuos Droid en Vintage Space, en anderen zijn ook interessant. Ze zijn wel in het Engels.
  • Dieter Verlinde

    6 jaar geleden
    Er zijn al 61 launches geweest van een Falcon 9 en 1 van Falcon Heavy. De BFR (Big Falcon Rocket) is een volledig andere raket. Misschien toch best eerst 1 minuut de tijd nemen om de feiten te googlen voordat je een artikel online zet
  • Dieter Hubau

    6 jaar geleden
    De Falcon 9 is de huidige raket,die al meerdere keren succesvol is gebruikt (meer dan 60 launches). Deze raket wordt ruim 3 keer groter en heet de BFR of Big Falcon Rocket, die zal 100 ton cargo naar de maan of Mars kunnen transporteren.