© Sven Van Haezendonck

Snelheidsduivel tegen 91 kilometer per uur door zone 30 binnenstad

Een bestuurder is maandagavond door de politie betrapt toen hij tegen een snelheid van 91 kilometer per uur door de Mechelse binnenstad reed. De snelheidsduivel, die al gekend is voor eerdere overtredingen, weigerde te stoppen.

Sven Van Haezendonck

De jongste tijd krijgt de politie van de zone Mechelen-Willebroek veel klachten over overdreven snelheid in de Keizerstraat en omgeving. Daarom stond er gisterenavond opnieuw een flitsauto opgesteld. "Daarbij werd een triest record opgetekend. Onze collega stelde omstreeks 19.15u vast dat er vanop de Veemarkt een voertuig aan hoge snelheid kwam aangereden. De manier waarop de bestuurder door de bocht scheurde, tartte elke verbeelding", zegt woordvoerder Dirk Van de Sande.

Omdat het risico op ongevallen te groot was, wilde de agent de bestuurder doen stoppen. "De bestuurder negeerde dat bevel en zette zijn weg zonder verpinken verder. Hij gaf daarna nog plankgas", vertelt de hoofdinspecteur. Voor het negeren van dat bevel en de snelheidsovertreding wordt de bestuurder binnenkort gedagvaard voor de politierechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER