© rr

Groen wil alternatief voor vernieuwde Antwerp Expo: “Vanuit ruimtelijk oogpunt niet aanvaardbaar”

Oppositiepartij Groen ziet de plannen voor de grondige vernieuwing van Antwerp Expo niet zitten. Het stelt dan ook een alternatief voor op het einde van de Scheldekaaien. “De verkeersdruk aan de Tentoonstellingswijk zal enorm toenemen, deze uitbreiding is vanuit ruimtelijk oogpunt niet aanvaardbaar”, aldus gemeenteraadslid Joris Giebens.

jtp

(+) Vernieuwde Antwerp Expo breidt uit met plein en hotel

Antwerp Expo wordt de komende jaren grondig verbouwd. Zo worden de drie beurshallen gesloopt, komen er twee grotere in de plaats. Uitbater Easyfairs heeft ook plannen om een hotel te bouwen op de Jan Van Rijswijcklaan. “Deze uitbreiding is op die plek vanuit ruimtelijk oogpunt niet aanvaardbaar”, aldus gemeenteraadslid Joris Giebens van Groen. “De verkeersdruk op de Tentoonstellingswijk zal enorm toenemen. Het structuurplan voorziet om van deze zone een cultuurpark te maken. Het tegendeel dreigt nu te gebeuren.”

© WAS

Groen stelt dan ook een alternatieve locatie voor de expohallen voor, in combinatie van een nieuw voetbalstadion, op het einde van de Scheldekaaien, aan de kop van Petroleum Zuid. “Daar is een zone voorzien in het gewestelijk RUP”, klinkt het bij Groen.

Giebens: “Die locatie kan perfect ontsloten worden door openbaar vervoer. Zowel door trein- als tramverbindingen. En zo vermijden we alvast dat omliggende wijken lijden onder de verkeersdruk van een expohal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER