Premier Charles Michel en staatssecretaris Theo Francken (archieffoto).
Volledig scherm
Premier Charles Michel en staatssecretaris Theo Francken (archieffoto). © Photo News

Premier Michel eist tegen vrijdag concrete voorstellen van Francken over aanpak transmigranten

Premier Charles Michel (MR) wil dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tegen de ministerraad van vrijdag effectieve en concrete voorstellen uitwerkt over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder. In een reactie stelt Francken dat hij al vier jaar altijd met concrete oplossingen komt.

363 reacties

  • Alain Maes

    6 jaar geleden
    Vraag het aan ons de bevolking, je zal genoeg mogelijkheden verkrijgen
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Als je niets kan in een regering dan stap je eruit, zo simpel is. Dan blijf je niet jaren aan een stuk zitten graaien.
  • marcel mampaey

    6 jaar geleden
    Francken had hier al vier jaar geleden voor gewaarschuwd maar toen de wetten verstrengd moesten worden werd hij door cd&v ovld en mr afgeschoten en vroegen zijn ontslag . nu het te laat is zijn zij de grootste roepers . Francken kan alleen maar doen wat de wet toelaat en dat het vb het gaat oplossen is de mensen iets wijsmaken.
  • Johan Gantois

    6 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom Premier Michel hier tussenbeide moet komen? Is het om zijn imago op te krikken want bij mij heeft hij afgedaan en ik begrijp niet hoe het komt dat hij hier in Vlaanderen nog zo sympathiek overkomt. Ik zou iedereen vragen om hem een vraag te stellen om daarna vast te stellen dat hij nooit antwoord op vragen komende uit Vlaanderen! Zou men hem dan nog zo sympathiek vinden?
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Ik ben tegen het cordon sanitaire. Meer dan 50% halen is voor iedere partij een utopie. Maar stel dat het VB deel uitmaakt van de regering en zelfs de staatssecretaris voor asiel en migratie mag leveren. Dan zal die niet meer kunnen doen dan Francken. Ieder land die de conventie van Genève heeft ondertekend is verplicht die te volgen. Ik heb het idee dat sommigen hier dat niet inzien. En daar profiteert niet alleen het VB van om de N-VA aan te vallen.
  1. Gedaan met de pastis, weg met het biertje-bij-de-ballen: alcoholtesten op kampioenschappen liggen petanquespelers zwaar op de lever
    PREMIUM

    Gedaan met de pastis, weg met het bier­tje-bij-de-bal­len: alcoholtes­ten op kampioen­schap­pen liggen petan­quespe­lers zwaar op de lever

    Wie petanque zegt, denkt pastis. Maar niet op kampioenschappen in Vlaanderen, want de Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) hanteert sinds kort een absolute nultolerantie op het vlak van alcohol en voerde al 200 controles uit tijdens wedstrijden. “Dictatoriale waanzin”, vinden petanquers die hun hobby al jaren beoefenen met een bal in de ene hand en een streekbiertje in de andere. “We konden niet anders”, repliceert de sportief directeur van de PFV.
  2. KIJK. Acid dringt Boudewijn Seapark binnen na artikel over ‘één van zwakste pretparken van Europa’: “Ik word er een beetje triestig van”

    KIJK. Acid dringt Boudewijn Seapark binnen na artikel over ‘één van zwakste pretparken van Europa’: “Ik word er een beetje triestig van”

    “Jullie hadden toch niet gedacht dat ik een kaartje zou kopen? Ze verdienen die 30 euro absoluut niet. Heel het park staat op instorten, het is hier vuil en ze zorgen voor niks. En dan hebben ze hier nog dolfijnen en shit. Er moet hier duidelijk eens iemand komen inspecteren of alles oké is.” YouTuber Acid toont in een nieuwe video hoe hij binnendringt in het Boudewijn Seapark in Brugge. Dat doet hij na een artikel in deze krant over de staat van het pretpark.
    Blankenberge, Brugge